Barna Zsolt - Online Marketing

SEO és UX/UI audit

SEO Audit
UX/UI Audit

MI az a SEO és UX/UI Audit?

Napjainkban már a Google rangsorolási algoritmusa olyan fejlett szintre ért, hogy ez a két terület elválaszthatatlan.

Már nem kulcsszavakra nézi az oldaladat a Google vagy a linkek számát számolja meg, hanem az ügyfélélményre és az oldal látogatók szerinti hasznosságára fókuszál, azaz azt vizsgálja, megtalálja-e a keresett információt az oldalon az ügyfél, vagy a kívánt feladatot (pl.: vásárlás), milyen könnyen tudja végrehajtani.

Nem meglepő módon ezek olyan dolgok, amik egy weboldal tulajdonos szempontjából lényegesek és elengedhetetlenek.

A SEO és UX/UI audit során számtalan pontot vizsgálok meg oldaladon vagy webáruházadban, mely az ügyfél élmény és használhatóság szempontjából meghatározóak és nem mellesleg a Google rangsorolásban is meghatározó szerepe van.

Előszőr magának az oldalnak a technikai felépítését elemzem, megvizsgálom, hogy a megfelelő szabványok vannak-e használatban a kódolásban, nem használsz-e olyan technikát az oldalon, mely már elavult, esetleg a Google büntetést szab ki rá.

Következő lépésként azokat az elemeket vizsgálom, melyek keresőbbel pozíciódat erősítik vagy rosszabb esetben a nem megfelelő használat miatt gyengítik.

Harmadik szakaszban, magának az oldalnak a front-end azaz az ügyfél oldaláról vizsgálom az oldalt. Megnézem tényleg olyan jól használható-e az oldal az ügyfelek szempontjából, mint ahogy azt a fejlesztőd állítja.

Mit kapsz a pénzedért?

Egy ilyen audit akár 60-70 pontot is tartalmazhat. Auditom során nem csak a hibákra mutatok rá, hanem megjelölöm azokat a pontokat, elemeket is melyekkel jelenleg minden rendben van. Ez azért hasznos számodra, mert így időről időre előveheted az auditot és saját magad is végrehajthatsz egy ellenőrzést.

Végezetül, ami a célja egy ilyen auditnak, képet kaphatsz róla, hogy minden rendben van-e technikai szempontból az oldaladdal, megtudhatod a hibákat és a leglényegesebb választ kaphatsz arra a kérdésedre, hogy miért nem találnak meg az ügyfelek, vagy ha megtaláltak miért hagyják el az oldalt. Megmondom, mik, azok a javítások, amiket ha megteszel több ügyfeled lesz!

SEO és UX/UI Audit árajánlat kérés